måndag 11 april 2011

Recept - Ugnspannkaka, enkelt och gott.

Här skall ni få ett kanonrecept på ugnspannkaka.

Enkelt - gott - visuellt tilltalande och ...sa jag gott?

Ugnspannka, tjockpannkaka eller vad man nu kallar det, är en underskattad maträtt. Men med ett bra recept så blir det faktiskt väldans gott. Speciellt efter lite soppa.

Recept på Anns ugnspannkaka:

3 dl vetemjöl
0,5 – 1 tsk salt
5 ägg
1 – 2 msk strösocker
8 dl mjölk
Smör

Vispa mjölk och ägg luftigt i en skål. Blanda mjöl, salt och socker i en annan skål.
Häll ner mjölblandningen i mjölkblandningen och vispa (helst med elvisp eller handmixer) för att få bort klumparna.
Sätt på ugnen på 225 grader. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter innan du häller ner den i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Den skall fortfarande vara lite fuktig i mitten så att den inte blir för torr.
Låt stå i plåten och svalna lite, innan du serverar med bär, sylt, grädde eller vad du nu vill ha.
Bon Apetìt.
***


Så här enkel är det att göra den:







Vispa ihop härligheten och låt dra i ca 10 minuter så att smeten får svälla lite.










Häll smeten i en smord långpanna,











Så där ja!
In i ugnen med härligheten.












Nu är den färdiggräddad. Låt den vara lite mjuk och fuktig, så att den inte blir torr. Låt den svalna i plåten och skär sedan upp bitar.














Voilà - ugnspannkaka med blåbärssylt.
Jättegott.








:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar