måndag 30 maj 2011

Recept - Italiensk sommartallrik, enkel och perfekt lunch för två.















Oj! Om ni bara visste hur god den här tallriken var, så hade ni gjort den direkt! Inga krusiduller, vi går rakt på sak direkt.

RECEPT - Geniets italienska sommartallrik för två.
  • 4 - 5 st ganska stora tomater, på kvist
  • 3 st äkta mozzarella ost (helst buffelmozzarella)
  • 1 påse ruccola (färdigsköljd?)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 påse pinjenötter (som du rostar i torr panna på låg värme)
  • Parmaskinka, Serrano eller Crudo (ta din favorit)
  • Reducerad balsamvinäger (jag använder I Love Eco, Icas egna eko-märke)
  • Salt & svartpeppar
  • Olivolja
Skiva tomater och mozzarella-ost ca 0,5 - 1 cm tjocka skivor och lägg om vartannat på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och reducerad balsamvinäger och salta och peppra generöst.
Strö över ruccola och basilika och salta och peppra igen.
Lägg upp skinkan ovanpå salladen och strö över de rostade pinjenötterna.
Avsluta med att ringla över reducerad balsamvinäger och dra några extra drag med pepparkvarnen.

Ta ut tallriken i sommarsolen, sätt er under ett parasoll och njut.
Bon Appétit!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar