onsdag 24 augusti 2011

Fruktfat - bra, enkel och nyttig dessert / efterrätt.















Vi bjöd in några goda vänner på middag nyligen och inför det så köpte jag en hel drös frukt av frukthandlaren som står på Märsta Torg. Han har så himla fin frukt!

Honungsmelon
Vit (platt) persika
Pakistansk mango
Bigaråer
Vanlig persika
Aprikoser (små, turkiska)

Jag skar upp allt i bitar, i förväg, la upp det på fatet och ställde i kylen tills dess att det var dags att servera.
Det blev en väldigt social efterrätt.
- Jo, för jag tog bara fram små dessertgafflar till alla och ställde fruktfatet i mitten och sa "hugg in" till alla. 
Vi satt och små-åt, kommenterade hur god frukten var, och fortsatte alla diskussioner utan avbrott.

Frukthandlaren som står på Märsta Torg är väldigt trevlig och förklarar gärna varifrån frukten kommer och hur den smakar, och var inte rädd för att fråga om du får smaka på frukten - hahaha, förmodligen trycker han en jordgubbe i handen på dig innan du hinner blinka i alla fall.

Skynda er, för han står bara i två - tre veckor till innan han stänger ihop för vintern, och då är hans goda frukt borta för säsongen...

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar