onsdag 31 augusti 2011

Middagstips - Helgrillad skiva av rumpstek, uppskuren i skivor.















Detta är en stor skiva rumpstek som vi fick tag på i somras.
Får ni tag på en fin stor skiva kött, hos en kötthandlare eller i en köttdisk, så passa på att köpa den.
Det blir så himla gott, och en sån skiva mättar en hel skvadron.















Här ser ni Dottern gå igång med skalaren... :)

Vi ugnsrostade morötter och potatis med olivolja, vitlök, rosmarin, salt & peppar. Sen gjorde vi en fräsch sallad och en ganska tunn men välsmakande rödvins-sky. Man kan ju också göra ett slagkraftigt kryddsmör (vitlök hade varit kanon, det också) som får smälta ner mellan de nygrillade köttskivorna.
















När man får tag på en välhängd, marmorerad och mörad bit, så behövs inte mycket för att den skall smaka sensationellt. 
Vi gned bara in den med vitlök, olivolja och massor med svartpeppar.
Sen saltade vi genom att pensla på en blandning av olivolja och salt, under själva grillningen.
















Men herregud! Kolla! Änglarna sjunger i mina öron.





















Vi skar upp ca 1 1/2 cm tjocka skivor av galet saftigt, rosafärgat, mört och välsmakande kött och serverade tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, en god sallad med senapsvinägrett och en rödvinssky.

Detta rekommenderas av hela mitt hjärta!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar