måndag 20 februari 2012

Tårtvecka - bröllopstårtor tema pumpa.













Bild lånad från www.akissandasmile.com







Det finns bröllopstårtor i alla tänkbara teman som finns på jorden.
Det finns till och med bröllopstårtor i form av pumpor!
Jag älskar pumpor och tänkte därför visa några snygga och läckra tårtor med pumpa-tema.

Asballt för de som tänker gifta sig på hösten. Märkligt kanske, med tanke på att våren snart nalkas. Men tjaaa, då får jag väl vara lite märklig då.
:)













Bild lånad från www.weddingstand.com







Man kan ju vara sofistikerad och bara ge en hint av själva temat, som på bilden ovan. Den här tårtan är galet vacker med sitt spunna socker och de två små pumporna på toppen av våningstårtan.

Sen kan man ju istället gå "all out" och göra en sån här!
...om man är begåvad, det vill säga. Annars måste man beställa den.
Från någon som är begåvad.












Bild lånad från www.cakecentral.com








Den här tårtan ser ut att varit enormt krävande att baka. Den är vansinnigt effektfull med sina härliga trätråg (sockerpasta) och jag älskar formen på pumporna.






Bild lånad från:
www.denisewoodsweddings.blogspot.com













Den är ganska cool, den här höstiga bröllopstårtan. De vill ha två flugor i en smäll. Både en tema-tårta och en bröllopstårta.

...hmmm, jag hade absolut haft en vit duk istället.
Man bör alltid ha vita dukar när man dukar till bröllop.
Den bruna förtar tyvärr intrycket från tårtan.
Lägg märke till att brudpars-toppern står längst ner istället för högst upp.
Härligt tycker jag, att den är med.













Bild lånad från www.hockleyscakes.co.uk







Dessa söta vita pumpor, den ena i form av en vagn med små möss, ger en illusion om ett Askunge-bröllop utan att vara allt för tydlig. Jättefin!

Men - man behöver inte göra allt man ser i sockerpasta. Jag gillar när tårtorna är frostade och spritsade, mycket mycket mer än när de är täckta i sockerpasta.

Sen kan man ju gå helt åt andra hållet och göra såna här underbara skapelser. De här är mina pumpafavoriter this far.












Bild lånad från www.suhaaggarden.com








Tjock härlig glasyr, saftig sockerbotten och vackra marsipanstjälkar och blad.
Om de är fyllda med chokladtryffel så d ö r jag!

:) // Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar